12.09.2024 14:33

Dne 4. září proběhla ustavující schůze Místní komise pro Ostašov a Horní Suchou

ZÁPIS Z USTAVUJÍCÍ SCHŮZE MÍSTNÍ KOMISE PRO OSTAŠOV A HORNÍ SUCHOU - konané dne 4. září 20224


Přítomni:

HARUS Miroslav (Horní Suchá); HNYKOVÁ HAiDLOVÁ Pavla (Horní Suchá); CHMELÍK Zdeněk (Horní Suchá); CHURAVÁ Tereza (Ostašov); KOPECKÁ Ilona (Ostašov); KŘÍŽ Radek (Horní Suchá); LEXA Jan (Ostašov)

  1. Přítomní byli nejprve seznámeni s tím, že původně přihlášený člen do Místní komise pro Ostašov a Horní Suchou (dále jen „MK“) pan Ondřej Krabs před konáním ustavující schůze oznámil, že se členem této  komise stát nechce a místo něj se dodatečně přihlásil pan Miroslav Harus.
  2. Zájemci o členství v MK souhlasili se spojením dvou částí  - Ostašova a Horní Suché s tím, že počet členů této komise musí být nejméně sedm, z toho nejméně tři za Ostašov, tři za Horní Suchou + jeden pro doplnění lichého počtu členů komise, jak stanovují zásady. Tato podmínka byla  splněna a doplněn kontakt na pana Haruse.
  3. Zájemci o členství v MK byli následně pozvání na ustavující schůzi MK a to na den 4. září od 17:30 hodin do školního klubu v Žákovské ul. v Liberci Ostašově prostřednictvím mailu i zprávy v aplikaci WhatsApp, jejímž prostřednictvím svoji účast také potvrdili.
  4. Po zahájení schůze a prezentaci byli členové komise seznámeni se Zásadami činnosti místních komisí a dále byli seznámeni se Statutem komise pro Ostašov a Horní Suchou, jehož znění následně schválili.
  5. Poté proběhla volba předsedy a místopředsedy komise takto:
    1. předsedkyní komise byla zvolena paní Pavla HNYKOVÁ HAIDLOVÁ, počtem 6 hlasů;
    2. místopředsedou komise byl zvolen pan Zdeněk CHMELÍK, počtem 6 hlasů.
  6. Na konci jednání proběhla diskuse týkající se možného rozvoje obou městských částí, současného nedostatečného občanského vybavení a tipů na zvelebení veřejných prostranství. Za nešťastnou je považována podmínka místních komisí, která stanovuje, že komise vždy zaniknou zároveň s koncem působnosti Rady města Liberec, která je schvaluje. To znamená, že s nově volenou Radou města budou muset být vždy nově schvalovány i místní komise. Není přitom jasné, zda ve stávajícím složení nebo zda budou ustavovány a voleny po výzvě, jako tomu bylo v případě vzniku této komise.    

Zapsala P. Hnyková Haidlová

—————

Zpět